Palvelut

Esimiestyön ja johtamisen kehittäminen

Haluamme antaa jokaiselle johtajalle mahdollisuuden kasvaa paremmaksi esimieheksi. Meidän näkemyksen ja kokemuksen mukaan kaikki lähtee kyvystä kehittää ja viedä yksilöä eteenpäin. Kun jokainen tuntee itsensä merkitykselliseksi, halu toteuttaa ja tehdä asioita kasvaa. Työ ei tunnu perinteisessä mielessä enää työltä ja itseohjautuvuus tulee mukaan kuvaan ikään kuin itsestään. Hullu optimisti voisi jopa sanoa, että tiimi pyörii omalla painollaan ja tavoitteetkin ylittyvät. Kun perusta on kunnossa, kaikenlainen viestintä on helppoa ja mahdollista viedä ihmisille ilman turhaa hampaiden kiristelyä

Pähkinänkuoressa siis; kun halutaan kehittää johtamista, tulee kehittää yksilöä. Se vaatii johtajalta parempaa vuorovaikutusta ja viestintää, kykyä johtaa osaamista ja halua osallistuttaa, sekä jakaa vastuuta tiimin sisällä.

Valmennukset


Puhu kuuleville korville!

"Mä laitan teille cc:nä tän uuden strategiamissiovisiomatskun. Otetaan tästä ap ja käydään paliksessa läpi nää viiskytkaheksan slidee, kyl tunnissa ehtii. Sit lähetään tykittäämään"

Tai sitten ei.

Miten viedä visio, missio ja arvot käytäntöön?

On tunnettu tosiasia, että yllä olevat teemat jäävät usein juhlapuheissa toistuvaksi sananhelinäksi. Vaikka asioita kyettäisiin viemään teoriatasolla ihmisten tietoisuuteen, usein ne eivät kuitenkaan näy käytännön työssä, arjen keskellä.

Ihmisten erilaisuudesta johtuen esimerkiksi strategia voi käytännön tasolla tarkoittaa täysin eri asiaa myyjälle ja tekniselle asiantuntijalle.
Valmennus sopii kaikille organisaatiolle, jotka haluavat saada ihmiset toteuttamaan yrityksen visiota ja missiota, sekä viestimään arvoja käytännössä, oman työnsä kautta.

Teemat
- Minun oma tapani viestiä
- Ihmisten roolit yrityksessä ja tiimissä
- Erilaiset ihmiset ja erilaiset käsitykset


Harmaasta puurtajatiimistä valiojoukoksi

"Hemmetti kun Mäkinen ja Salminen vaan painaa poteroissaan pitkää päivää. Tötterström ja Lundqvistin Make keksi taas neljä uutta projektii ja ne oli vaan et ookoo, ookoo. Virtanen vaan hajoili ja kysy et eiks näit nykysii omii hommiaan saa tehä rauhassa"

Tuttu tunne?

On olemassa hyviä ja huonoja tiimejä. Mitä niillä käytännössä tarkoitetaan riippuu tietysti keneltä kysyy. Joku voisi puhua tuloksista, toinen henkilökemioista ja kolmas työnhyvinvoinnista.

Valmennuksessa keskitytään parantamaan tiimin dynamiikkaa ymmärtämällä erilaisuutta. Johtajat saavat selkeän kuvan omista tiimeistään DISC-profiilin avulla ja konkreettisia keinoja valmentaa yksilöitä vahvuuksien kautta. Se sopii organisaatioille jotka haluavat pyrkiä tekemään jokaisesta tiimistä huippujengin.

Teemat
- Hyvä ja huono tiimi?
- Miten löydän erilaisten ihmisten vahvuudet?
- Miten johdan tietynlaisia ihmisiä


Tehokkaampaa tekemistä, parempaa vointia

"Hei Tuide meil on nyt semmonen keissi, et Kartsa ja Ape ei tuu pääsee niiden targetteihin. Sä ku oot tommonen luonteva seilstyyppi, nii laitetaaks sulle tavotteeks vaiks vanhan 15 kappaleen päivätahtii 45 zipaletta? Voin kato sit vähä puhuu sulle ekstralomii ja sillee"

Taitaa Tuide lähteä hieman pidemmille lomille.

Esimiehen ja johtajan näkökulmasta yksi haastavimpia tilanteita on alisuoriutumiseen puuttuminen. Monesti yritetään porkkanalla, kepillä ja taas porkkanalla ja kepillä. Prosessit ovat työläitä ja kuormittavat sekä esimiestä että alaista.

Väitämme että ymmärtämällä erilaisuutta, kykenisimme paljon paremmin puuttumaan tämän tyyppisiin tilanteisiin jo proaktiivisesti, mutta vähintäänkin löytämään keinoja oman tekemisen kehittämiseen.
Valmennus sopii kaikille, jotka haluavat oppia johtamaan suoriutumista ja tehokkuutta, ilman että sen pitää liittyä mahdollisiin YT-neuvotteluihin tai muutoin negatiiviseen lähestymistapaan.

Teemat
- Miten johdan suoriutumista?
- Yksilön vastuu omasta tekemisestä
- Esimiehen roolina tukija, ei piiskaaja

Rakennamme myös kokonaan tarpeisiinne sopivan kokonaisuuden. Ota rohkeasti yhteyttä jo tänään.

Tilaa valmennus

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä 8 tunnin kuluessa